vineri, 26 martie 2010

Corteggiani în direct. Sau aproape...

Nou! Tare! Bun! Splendid! Pentru BDişti, şi nu numai!
François Corteggiani, redac-şef la Editions Vaillant şi cunoscut cunoscătorilor revistei PIF ca unul care a trăit - şi a construit - istoria BD a ultimilor 30 de ani în Franţa, are blog. Cu amintiri, desene, planşe deja publicate şi multe schiţe. Genial. Sans blague, ça blogue.
Scufundare în direct la http://www.francois-corteggiani.over-blog.com/

miercuri, 17 martie 2010

Saint Petreck's Day

Adică azi, 17 martie (adică în fiecare 17 martie). Plus ziua naţională a Irlandei. Toată lumea verde. După, urmează săptămâna aia de mahmureală cruntă din cauza căreia toţi irlandezii se tem de Patrick. Ştiu ei de ce.
La Galerie e seară irlandeză; Shamrock se ocupă de asta. Un motiv în plus să staţi acasă. E fum (gros), e bere (black), e zgomot (ei pretind că muzică), e inghesuială (s-au anunţat, nepoftiţi, vreo 70 de filo-irlandezi), se şade pe jos (îţi dă un sentiment incredibil de siguranţă după a şasea bere), se urlă (după a opta bere până şi asta pare muzică). A, da: şi se bea, am uitat.
Deci, nu veniţi. Rămâne mai mult loc pentru noi. Irish today, hangover tomorrow.


vineri, 12 martie 2010

Vernisaj şi lansare: s-a întâmplat

Poze, poze. La fel pe blogul librăriei Book Corner, http://librariabookcorner.wordpress.com/.
Lume multă, lume bună. Mulţumiri tuturor celor care-au venit să mă susţină şi încurajeze. Sau dimpotrivă.
Aşa cum am anunţat dinainte, toate cărţile cumpărate pe loc au fost auto-graph-iate.

luni, 8 martie 2010

Au mai rămas trei zile

...până la lansarea ediţiei ilustrate a Poveştilor lui Creangă şi până la vernisajul expoziţiei de ilustraţii şi schiţe, studii, machete şi concept-art care le-au precedat. Am primit şi afişul oficial. Iată-l.

duminică, 7 martie 2010

Lecţia de ortografie

Superbă postarea doamnei Anca Ursa pe http://ancaursa.wordpress.com/2009/09/02/greseli-in-scriere-si-vorbire/ . Am găsit-o abia acum, deşi e o postare din 2009, şi m-am bucurat ca de un magazin de jucării. Un îndreptar de exprimare corectă, scrisă şi orală, atât de necesar în vremea asta în care toţi micii mâzgălitori de spaţiu virtual îşi închipuie că e suficient să-ţi deversezi incultura într-un spaţiu public ca să devii celebru...
Citiţi, că merită.