joi, 16 septembrie 2010

E bine şi-aşa rău

...pe cuvânt dacă nu. Cred că e un efect al trifoiului (ăsta, tetrafoiului şi pentafoiului) rămas necules, dar lucrurile încep să arate mai bine. Uite ce reiese din ştirile de săptămâna asta, (că parcă aşa bine ca săptămâna asta, ca cea dinainte şi ca de când mă ştiu, vorba lui Creangă în traducere liberă, nu ne-a fost niciodată). Şi, apropo de traducere, dau în paranteză şi tălmăcirile în româna cea de toate zilele (nu, nu din toate vilele, mo!)
  • E de bine. Numărul de fumători a scăzut drastic (au murit o grămadă, aşa le trebe, vicioşii!)
  • E de bine. În spitale se constată o reducere a numărului de bolnavi. Deci, PPreşedintele avea dreptate cu desfiinţarea de spitale: erau prea multe (de când sunt puşi la coplată, cine dracu mai are curaj să se interneze? Mai bine rabzi şi - după preferinţe - mori acasă, în patul tău îngheţat din camera rece).
  • E de bine. Revendicările pensionarilor au pierdut din amploare. Deci, starea de mulţumire se generalizează la scară naţională. PPreşedintele a avut din nou dreptate (nu mai au putere nici să strige, adică ăia care încă mai trăiesc. Rezolvăm şi asta, în curând).
  • E de bine. Sindicatele nu mai protestează; au înţeles că PPreşedintele are dreptate: trebuie muncit, nu întins mâna (conform indicăţiilor videanului, mulţi şi-au luat încă un job. În Spania)
  • E de bine. Miniştrii incapabili din Boc IV au fost trimişi la munca de jos, borduri, asfaltări, alea-alea (stau şi alţii la coadă la umplut buzunarele alea mari, elveţiene)
  • E de bine. Presa a început, în fine, să înţeleagă măreaţa viziune a Cârmaciului; e mult mai conciliantă şi a lăsat la o parte atitudinea distructivă şi destabilizatoare (scumpirea hârtiei, scăderea veniturilor din publicitate şi ameninţări c-o să fie şi mai bine, foaie verde de dudău)
  • E de bine. Revin curând cu alte dovezi (tre' să-mi iau încă un job. Al patrulea, altfel peste vreo două săptămâni ăţi vrea să citiţi şi n-ăţi mai avea de unde. PPreşedintele va avea din nou dreptate).


4 comentarii:

BARICADA spunea...

În noiembrie, la Urziceni, e Revelionul Caricaturiştilor... Te bagi? Ar merita şi peisajul ăsta al breslei puţină prospeţime...

Graphite spunea...

Buna idee, Bari. Da-mi detalii cand primesti. Multumesc.

BARICADA spunea...

Păi, ar fi cred a cinşpea ediţie anul ăsta... La început a fost un concurs banal care în timp s-a transformat în festival internaţional. Se fixează o temă, se dă sfoară în ţară, se execută lucrări şi se participă, în plus se oferă spaţiu, în anumite condiţii, pentru galerii de lucrări. Bine, în vreme lucrurile s-au plafonat, consacraţii din România au început să participe mai rar, de aia vorbeam de prospeţime. Am să merg zilele astea pe la Centrul Cultural (organizatorul anual) din Urziceni şi am să văd cum aş putea face rost de o invitaţie plus ceva detalii pentru tine... Asta ca să nu te rezumi numai la concurs...

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro