marți, 7 decembrie 2010

Că caţi, că nu caţi, vremea cătatului trece

...că până la urmă tot au copt-o. Atâta au dat-o la întors, până s-a ars pe toate părţile.


Adică, după ce se anunţă stabilizarea concediului pentru creşterea copilului la doi ani, adică aşa cum era şi înainte (da de ce-aţi mai consumat, mo, o săptămână de discuţii, plus bani, curent, haleală, alte resurse şi nervii noştri pe deasupra? numai de dragul încă unui exemplu al eficienţei voastre de deficienţi?), pac, vine Băsescu şi zice că totuşi tre' reducere la un an. Ca ce chestie, în virtutea cărei competenţe şi priceperi, după consultaţii temeinice cu cine, asta nu se-ntreabă nimeni. 
Ba mai sare şi pahidermul de Ioan-Nelu Botiş (Ioan sau Nelu, nu se ştie sigur care din ei, complimente naşilor, fără număr, fără număr) de pe colacul scaunului de toaletă de Ministru al Muncii (şi ce faţă & aspect de om cinstit care şi-a construit destinul prin munca proprie, mamă, mamă, ascundeţi copiii să nu ia exemplu), că tre rediscutată chestiunea, că recuperări de bani (acu' ştiu de cine-mi aduce aminte figura lui deschisă şi intelectualizată - cred că ceva film cultural ucrainean era), că bugetu', că care-i avantajul la doi ani de concediu, că căutăm şi alte soluţii. Să nu rămână locurile de muncă neocupate.

Păi bine, supradotaţilor, - mă bag eu - atunci când o femeie angajată intră în concediu pe doi ani, nu este automat angajat un înlocuitor pe durată limitată? Că eu asta am tot văzut. Şi-atunci care locuri nu se ocupă, în afară de alea blocate de Ministrul Muncii (Ioan sau Nelu, că-mi tot uit), ca de exemplu la grădiniţele unde s-a pensionat bucătăreasa, de-au rămas copiii fără mâncare şi cu postul blocat? Sau atâtea posturi de pedagog, psiholog, consilier, logoped în întreg sistemul de învăţământ, ocupate fictiv şi ţinute blocate, adică rezervate pentru nişte directoare care nu practică, că nu ştiu, şi inaccesibile persoanelor competente care dau anual examene degeaba?

Eh, dragii Moşului, până la urmă a rămas arsă, cum ziceam. Care ai copii, mo, să-ţi fie de bine, te-ai scos la doi ani, da'  statul tot nu rămâne în pagubă.Care ai de gând să naşti la anu', te-ai făcut de-un concediu de 12 luni şi gata. A, ba poţi să-l prelungeşti, fără plată. Sau să te întorci la locul de muncă pe care o să-l găseşti ocupat, lăsându-ţi copilul la creşele care încă nu s-au construit, sau cu o bonă acreditată care încă nu va fi primit acreditarea.

Oricum va fi, închinaţi, odată cu mine, câte-un scutec (bine) umplut în sănătatea Ministrului Muncii (că Ioan, că Nelu, că care vreţi, n-are importanţă; e tot un nimeni cu greutate)!


2 comentarii:

Anonim spunea...

Caricaturile le faceti dumneavoastra?
Felicitari. Sunteti un maestru.
(nu sunt semnate)
www.costelbd.blogspot.com

Graphite spunea...

Da, Costel, eu sunt de serviciu si la scris si la desen. Ti-am vazut/marcat blogul. Felicitari, buna treaba, da-i nainte.